Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 13/05/2022

 

 

«Πίσω από την κλειστή πόρτα» – (Private violence)

 

Στο ERTFLIX μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Πίσω από την κλειστή πόρτα»Βία κατά των γυναικών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το μέρος όπου μια γυναίκα είναι λιγότερο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού, είναι το σπίτι της. Κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες δολοφονούνται τέσσερις γυναίκες από βίαιους πρώην συντρόφους τους. Και το ερώτημα όλων παραμένει «Γιατί δεν φεύγουν;» Στο ερώτημα αυτό δίνονται απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες βίας δύο γυναικών που επιβίωσαν, παρά την ανεπάρκεια του συστήματος να τις προστατέψει.

 

TEDxAthens 2022: Eπιστρέφει στις 28 Μαΐου για το «Σπουδαίο Άγνωστο» με είκοσι ομιλητές 

 

O Δημήτρης Kαλαβρός – Γουσίου, ιδρυτής του TEDxAthens μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τη φετινή οργάνωση που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια πανδημίας και εξερευνά το «σπουδαίο άγνωστο» μέσω των τεχνών και της συμμετοχής.Η έκθεση “Visualizing the Unknown” στόχο έχει να προκαλέσει τη φαντασία των επισκεπτών και να αμφισβητήσει ακόμη και την ανθρώπινη αντίληψη. Μήπως το Σπουδαίο Άγνωστο αποκτήσει νέες μορφές μέσω της φωτογραφίας, που ποτέ πριν δεν είχε φανταστεί κανείς;

 

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας από τις 26 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, σε υβριδική μορφή. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και το Ινστιτούτο Camões, την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία της Λιθουανίας και το Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Λιθουανίας, την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡT, ERTFLIX.

 

Η ιστορία του «Νέου Πρωταθλητή της Γης» Λευτέρη Αραπάκη στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ Blue Mission της ΕΡΤ

 

Δείτε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 11 το πρωί, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Blue Mission» που σκιαγραφεί την προσωπικότητα και το έργο του βραβευμένου από τον ΟΗΕ ακτιβιστή Λευτέρη Αραπάκη, και παρουσιάζει την νεοφυή επαγγελματική σχολή αλιείας ΕΝΑΛΕΙΑ που ίδρυσε. Το ντοκιμαντέρ μετά την τηλεοπτική του προβολή θα είναι διαθέσιμο και στο ERTFLIX.

 

WWF Ελλάς: Έκθεση για τα οικονομικά των δασικών πυρκαγιών – Τα 5 κύρια συμπεράσματα

 

Τα αποτελέσματα της έκθεσης για τα οικονομικά της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών παρουσίασε η WWF Greece, με κύρια αποτελέσματα την επένδυση στην καταστολή έναντι της πρόληψης, υποαπορρόφηση χρηματοδοτικών πόρων, καθυστερήσεις, έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, καθώς και ελλιπείς ελεγκτικοί μηχανισμοί, τροχοπέδη για την πρόληψη.

 

Ηράκλεια: Διημερίδα για τον κλιματικό νόμο και την Κερκίνη

 

«Εθνικός Κλιματικός Νόμος. Σύμφωνο Δημάρχων. Ρυθμίσεις, Υποχρεώσεις, Δυνατότητες. Φυσικές Καταστροφές. Προειδοποίηση, Πρόληψη, Αποκατάσταση. Οικοσύστημα Λίμνης Κερκίνης», είναι το θέμα διημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Ηράκλειας Παρασκευή 13 και  Σάββατο 14 Μαΐου.

 

 

Άστεγος λόγω κλιματικής αλλαγής: Ένα κοινωνικό πείραμα της ΑctionAid

 

Η ActionAid, στο πλαίσιο του προγράμματος #ClimateOfChange, δημιούργησε ένα βίντεο – κοινωνικό πείραμα με θέμα την κλιματική δικαιοσύνη. Σκοπός της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί το μέγεθος της κρίσης που υπάρχει ήδη, αλλά και οι κίνδυνοι που μας περιμένουν αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα.

 

 

Έρευνα: Πώς το άγχος και η κατάθλιψη προκαλούν άσθμα, υπέρταση και καρκίνο – Τρόποι αντιμετώπισης

 

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους ψυχικές διαταραχές, όπως άγχος ή κατάθλιψη. Με την πάροδο του χρόνου, τα άτομα αυτά, πιθανότατα να αναπτύξουν χρόνιες παθήσεις όπως άσθμα, ή ακόμα και καρκίνο, σε σχέση με εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν καμία απολύτως διαταραχή.

 

 

Από τον Δημόκριτο στην τεχνητή νοημοσύνη: Συναυλία – Διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει μια συναυλία-διάλεξη στις 17 Μαΐου, σε ένα συναρπαστικό σύμπαν που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία, με εισηγητή τον Θεόδωρο Γιαννακόπουλο και τη μουσική συμμετοχή του Κουαρτέτου RSLG.

Μοιράσου το άρθρο!