Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 17/05/2022

 

«Global Homophobia»: ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στο ERTFLIX

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσοφοβίας, Αμφιφοβίας, που γιορτάζεται τη 17η Μαΐου, το ERTFLIX προβάλλει ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο σκιαγραφεί την κατάσταση για ένα ζήτημα που σήμερα μοιάζει να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το «Global Homophobia», σε παραγωγή DW, αποκαλύπτει μέσα σε 60 λεπτά, την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Κανένας μόνος του σε αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας τονίζει ο πρωθυπουργός

(AP Photo/Alvaro Barrientos)

 

«Πριν από 17 χρόνια η 17η Μαΐου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Όχι ως μία μόδα της εποχής. Αλλά ως στιγμή γενναίας παραδοχής», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του.

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης – Τι είναι το πρόγραμμα «Μάιος Μήνας Μέτρησης»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

 

Η 17η Μαΐου είναι Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης με εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε πολλές χώρες με στόχο την ενημέρωση του κοινού για σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Επιπλέον, το 2017 η Διεθνής Εταιρεία Υπέρτασης ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ΜΜΜ (May Measurement Month) με μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό τον μήνα Μάιο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ΜΜΜ 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο διάστημα 16 έως 31 Μαΐου 2022 στοχεύοντας στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε πάνω από 10.000 άτομα σε 15 κέντρα σε 11 πόλεις.

 

 

ΠΚΜ: Καινοτόμο ψηφιακό σύστημα ενισχύει την ταυτότητα των οίνων ΠΟΠ Γουμένισσα

 

Ένα καινοτόμο ψηφιακό σύστημα που επιτρέπει στους αμπελοκαλλιεργητές να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης της παραγωγής τους από τα κινητά τους τηλέφωνα και ενισχύει την εξωστρέφεια ανέπτυξαν και εφαρμόζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών Γουμένισσας «Εύφορη Γη», τους οινοποιούς που δραστηριοποιούνται στο Κιλκίς και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

Διανομή προϊόντων μέσω ΤΕΒΑ σε Δημοτικές Ενότητες του δήμου Λαγκαδά

 

Ο δήμος Λαγκαδά προχωρά από αύριο στη διανομή προϊόντων μέσω ΤΕΒΑ στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Στη διανομή προϊόντων μέσω ΤΕΒΑ στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν αιτηθεί την παραλαβή τους προχωρά από αύριο ο δήμος Λαγκαδά, σε διαφορετικά σημεία και ημερομηνίες για κάθε Δημοτική Ενότητα.

 

Τήλος: Φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο «πράσινο» νησί παγκοσμίως με μηδενικά οικιακά απορρίμματα
File:Tilos Greece aerial image.jpg - Wikimedia Commons

 

Η Τήλος  έχει καταφέρει να είναι το νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης παγκοσμίως. Στο ακριτικό νησί εφαρμόζεται ήδη σε 350 νοικοκυριά, το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Just Go Zero“, της Polygreen. Σύμφωνα με τον γ.γ του δήμου, Στάθη Κοντό, γίνεται μάλιστα ενημέρωση στον κάθε κάτοικο χωριστά, με αποτέλεσμα η Τήλος να μπορεί να ελπίζει ότι θα γίνει το πρώτο «πράσινο» νησί παγκοσμίως, με μηδενικά οικιακά απορρίμματα, ενώ ήδη έχει καταφέρει να ανακυκλώνει σε ποσοστό 86%.

 

LIVE: Το JA Greece βραβεύει την καλύτερη από τις 10 φετινές μαθητικές startups που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη

 

Το μαθητικό/επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, η ολοήμερη διαγωνιστική διαδικασία και η τελετή των βραβεύσεων του 17ου Πανελλαδικού Mαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» του Junior Achievement Greece είναι εδώ. Οι καλύτεροι μαθητές & μαθήτριες «startuppers» του 2022 παρουσιάζουν τις καινοτόμες «επιχειρήσεις» τους και διαγωνίζονται σήμερα στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση» τελεί για τρίτη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Δήμος Παύλου Μελά: Εκδηλώσεις με θέμα τη βία μέσα και έξω από τα σχολεία

 

Το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 17 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2022, με θέμα «Η βία μέσα και έξω από τα σχολεία». Συνοπτικό πρόγραμμα:

  1. Έκθεση Εικαστικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά
  2. Συναυλία και την απαγγελία ποιημάτων
  3. Ημερίδα σε συν διοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00-12.00.

 

«Κυριακές στην Αθήνα»: Τα μουσεία γιορτάζουν – ελεύθερη συμμετοχή

 

Την Κυριακή 22 Μαΐου τα μουσεία γιορτάζουν και προσκαλούν τις οικογένειες με παιδιά σε μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή στους χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης. Η αγαπημένη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφει τον Μάιο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσει Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ΔΗΜ) που κάθε χρόνο τιμάται στις 18 Μαΐου.

 

Μοιράσου το άρθρο!