Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 20/05/2022

 

Αλεξάνδρα Προτσένκο: Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, ο Ελληνισμός έχει μεγάλη δύναμη

 

Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πισατζή“Κάθε άνθρωπος κάτι χάνει στη ζωή του και ξεκινά πάλι από την αρχή“. Λόγια της προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η κυρία Προτσένκο φιλοξενήθηκε στη “Φωνή της Ελλάδας“, σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Η φωνή που μας ενώνει” με τη Γιάννα Τριανταφύλλη. Αναφέρθηκε στους 30.000 νεκρούς της κατεστραμμένης Μαριούπολης αλλά και στα 300 νεκρά παιδιά του πολέμου. Η ειρήνη μόνο μπορεί να μας σώσει υποστήριξε η κυρία Προτσένκο.

 

Μπούλινγκ: Αντικαθίσταται από τη λέξη βία, υποστηρίζει ο ψυχίατρος Δ. Σούρας – Ε. Βαρελά: Μιλάμε πλέον για ανήλικη παραβατικότητα

 

«Η λέξη μπούλινγκ (bullying) υποβαθμίζει το έγκλημα στους ανήλικους παραβάτες. Είναι ένα σύνθετο έγκλημα το μπούλινγκ διότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένα η έννοια. Στην ουσία μιλάμε για εγκληματικές πράξεις, για αδικήματα πάρα πολύ σοβαρά. Ανάλογες είναι και οι προεκτάσεις αυτού του φαινομένου. Δεν μπορούμε συνέχεια να τα ρίχνουμε στην παραμέληση εποπτείας όσον αφορά και τις οικογένειες των ανήλικων εγκληματιών που διώκονται», δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Βαρελά.                                                                                                                                                                                                                  «Έβγαλα από το λεξιλογιό μου τη λέξη μπούλινγκ και σχολικό εκφοβισμό. Αντικαθίσταται με τη λέξη βία. Είναι μία ανελέητη βία που πλέον έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες» κατέθεσε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, περιγράφοντας τα δεκάδες περιστατικά σχολικού εκφοβισμού ανά την Ελλάδα.

«Εκσυγχρονισμός Πρωτογενούς Τομέα» – «Πράσινος Αγροτουρισμός»: Παράταση για τις αιτήσεις

 

Παρατείνεται, έως τις 21 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για το υποέργο «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» και έως την 5η Ιουλίου για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό», σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Η μετάθεση των προθεσμιών γίνεται προκειμένου να δοθεί στους δυνητικούς δικαιούχους μεγαλύτερος χρόνος για το σχεδιασμό της επενδυτικής τους πρότασης και την κατάθεση άρτιου φακέλου υποψηφιότητας.

 

Open Farm Days 2022: Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα

 

Το διήμερο 28 και 29 Μαΐου δεκάδες αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού στην Ελλάδα ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά. Όλες οι εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες online σε αυτόν τον σύνδεσμο. Επιλέξτε, ξεκινώντας από τον θεσμό openfarm days 2022 (Μάιος), την περιοχή και με βάση τα κριτήρια επιλογής βρείτε την μονάδα και την εκδήλωση που σας ταιριάζει. Για περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό, μεταβείτε εδώ.

 

Επεκτείνεται η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης

 

Σε πολλούς Δήμους της χώρας η χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις στα τοπικά οδικά δίκτυα και χρησιμοποιούνται εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας. Παραδείγματα τέτοιων εξελίξεων αποτελούν οι Δήμοι Ελευσίνας, Τρικάλων και Βύρωνα.

 

“Συμμετέχω κι εγώ για μια ζωή χωρίς καπνό”

 

Η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Αντικαπνιστική Βιωματική Δράση με τον τίτλο: “Συμμετέχω κι εγώ για μια ζωή χωρίς καπνό”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στον Βόλο στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου κοντά στην Εξωραϊστική Λέσχη, και στις 2 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στη Λάρισα, στην αυλή του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

 

Συνεργασία του ΑΠΘ με το Πανεπιστημίο Harvard για τη στήριξη των Ουκρανών φοιτητών

 

Κοινή πρωτοβουλία για τη στήριξη Ουκρανών φοιτητών αναλαμβάνουν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

 

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

 

Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Οθωμανικό καθεστώς τίμησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά την περασμένη Κυριακή, 15 Μαίου στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ.  Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, προσκεκλημένος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας, Κώστα Τσιλφίδη και του Προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, ενώ παρέστη και ο επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

 

“Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων Θεϊκοί Διάλογοι, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Brice Marden παρουσιάζει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αλλά και τρία νέα έργα που φιλοτέχνησε ειδικά για την έκθεση στο Μουσείο. Η έκθεση με τίτλο Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα, που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 29 Αυγούστου 2022 στο Μέγαρο Σταθάτου, διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε στενή συνεργασία με τον καλλιτέχνη και τον επιμελητή και εικαστικό Δημήτριο Αντωνίτση.

Μοιράσου το άρθρο!