Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 27/05/2022

 

ΕΡΤ2 & ERTFLIX – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ALPHA MISSION – ΔELOS & «Οι (αβέβαιες) τέσσερις εποχές» | Δευτέρα 30.05.2022

Delos © Dilan Duszguner

 

Τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), που θα πραγματοποιηθεί στη Δήλο τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, για την προστασία του Πλανήτη και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα μεταδώσει απευθείας η ΕΡΤ2 και το ERTFLIX, στις 20:30. Την ίδια ώρα, η συναυλία θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στις 30 Μαΐου, το εμβληματικό νησί της Δήλου –κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου κατά την αρχαιότητα, και σήμερα πια ανοιχτό μουσείο– ξαναζωντανεύει! Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του ALPHA MISSION – ΔELOS. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία που συνδυάζει τις δυνάμεις της Μυθολογίας, της Τέχνης, του Διαστήματος και της Τεχνολογίας για να ευαισθητοποιήσει σε παγκόσμιο επίπεδο για την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας.

Υδροτριοξείδια: Ανακάλυψη νέων ισχυρών οξειδωτικών ουσιών στην ατμόσφαιρα – Πώς μπορεί να επηρεάζουν υγεία και κλίμα

 

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα της Γης μία τελείως νέα κατηγορία άκρως δραστικών ουσιών, των υδροτριοξειδίων. Πρόκειται για οξειδωτικές χημικές ουσίες που πιθανώς επηρεάζουν τόσο την ανθρώπινη υγεία όσο και το παγκόσμιο κλίμα, γι’ αυτό πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω. Η συγκέντρωσή τους στην ατμόσφαιρα εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια ανά κυβικό εκατοστό αέρα.

 

Η ευλογιά των πιθήκων ήταν αναμενόμενη και δεν είναι η μόνη ασθένεια που θα πρέπει να μας ανησυχεί, λένε οι επιστήμονες

 

Όπως αναφέρει η Guardian, η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο των ασθενειών, αναγκάζοντας ή επιτρέποντας στα είδη να επιβιώσουν σε νέα μέρη και να αναμειχθούν με άλλα.  Καναδοί βακτηριολόγοι έχουν δείξει πώς σε περιόδους μεγάλων ιστορικών περιβαλλοντικών αλλαγών -όπως αυτή που διανύουμε- οι παθογόνοι οργανισμοί μεταπηδούν ευκολότερα σε νέους, ευπαθείς ξενιστές. Το μόνο που χρειάζονται είναι η ευκαιρία για επαφή, και η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει ακριβώς αυτό. Μόλις επεκταθούν σε νέους ξενιστές, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν νέες παραλλαγές, η καθεμία με νέες ικανότητες μόλυνσης.

Regional Women Leaders Summit: Πρωτοβουλία της Women Act για το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες

 

Η Women Act, μία μη κυβερνητική, μη κομματική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα, διοργανώνει, στα πλαίσια των στόχων της, την πρώτη μεγάλη περιφερειακή της εκδήλωση με θέμα τις ηγέτιδες που διαπρέπουν στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Το Regional Women Leaders Summit θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ψηφιακών Δεξιοτήτων, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρες 10.00 – 13.00, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ημέρες θάλασσας 2022» στον Πειραιά – Ο Γ. Μώραλης μιλά στην ΕΡΤ για το πανόραμα εκδηλώσεων

 

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας 2022», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στην ΕΡΤ για την σημαντική αυτή γιορτή με τις δεκάδες εκδηλώσεις. Για το πρόγραμμα δράσεων της εκδήλωσης «Ημέρες Θάλασσας 2022» πατήστε εδώ.

Έκθεση Γλυπτικής στην Ελευσίνα: Το ποδήλατό μου αλλιώς

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Κανελλοπούλου) φιλοξενείται η έκθεση γλυπτικής «Το ποδήλατό μου αλλιώς: Τέχνη & Ποδήλατο» της καλλιτέχνιδος Καίτης Χόρτη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 18.00, με παλιά ποδήλατα να ξαναζωντανεύουν στη Πλατεία Ελευθερίας στο τέλος του πεζόδρομου της οδού Νικολαΐδου, παίρνοντας τη μορφή εντόμων, λουλουδιών και πουλιών.

 

Συνέδριο για την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο δια ζώσης διήμερο συνέδριο με θέμα «Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0» πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου και αύριο, Σάββατο 28 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το  πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon και την Bayer Ηellas.

 

Γιορτή για τα παιδιά του δήμου Δράμας & βράβευση του Οικολογικού Σχολείου

Εκδήλωση – γιορτή για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Δράμας διοργανώνει το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου, στο πλαίσιο υλοποίησης των Δράσεων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων, με Έμφαση στην Πρόληψη Παραγωγής Απορριμμάτων, οι οποίες εντάσσονται στην εφαρμογή της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 13:00, σε χώρους εντός και εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου.

 

41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Η γιορτή του βιβλίου ξεκινά στις 24 Ιουνίου!

 

Για 41η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 24 Ιουνίου – 10 Ιουλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Η φετινή γιορτή βιβλίου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα και έως τις 11 το βράδυ και για 17 ημέρες οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την σύγχρονη ελληνική βιβλιοπαραγωγή.

 

 

BAZAAR βιβλίου στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

 

Ο Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διοργανώνει Bazaar Βιβλίου στο Πολιτιστικό Στέκι του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου επί της οδού Πηνειού 10 στη Λάρισα, από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022. Τα βιβλία θα διατίθενται σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Οικογένειας & Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ».

 

Μοιράσου το άρθρο!