Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 3/06/2022

Εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου»: για την Έκθεση Εθελοντικής Αξιολόγησης της Ελλάδας σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 2022 

Προεπισκόπηση εικόνας

Αυτήν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 19:00-20:00, στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο» : Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μιλάει για την Έκθεση Εθελοντικής Αξιολόγησης της Ελλάδας σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 2022, της οποίας η Δημόσια Διαβούλευση μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του Ηigher Incubator Growth & Sustainability-HIGGS, που είναι πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών Οργανώσεων/ΟΚοινΠ (Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών), ο οποίος μιλάει για τη θερμοκοιτίδα των social startups και την επιτάχυνση της σύζευξης Δωρητών/Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων με τις ΜΚΟ στο πεδίο της κοινωνικής και οικολογικής δράσης.

WWF Ελλάς: 30 χρόνια στη Δαδιά – Προστατεύοντας σημαντικούς οικοτόπους και είδη στην περιοχή της Θράκης

 

Φέτος, συμπληρώνονται 30 χρόνια ενεργούς δράσης του WWF Ελλάς στο δάσος της Δαδιάς και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με το πρόγραμμα της Δαδιάς να είναι ουσιαστικά αυτό που καθιέρωσε την παρουσία της οργάνωσης στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, και έχοντας στο πλευρό του πολύτιμους συνεργάτες, αλλά και την τοπική κοινωνία, το WWF σχεδίασε, υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί πολυάριθμα προγράμματα προστασίας ξεκινώντας από το δάσος της Δαδιάς και επεκτείνοντας τη δράση του σε ευρύτερες περιοχές της Θράκης, κομβικής οικολογικής σημασίας.

 

Έρευνα: Οι λευκές Άλπεις πρασινίζουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

(Sabine Rumpf)

 

Οι Άλπεις επηρεάζονται αισθητά από την κλιματική αλλαγή, καθώς η ευρωπαϊκή οροσειρά γίνεται σταδιακά όλο και πιο πράσινη σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές. Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Science” και βασίστηκε σε δορυφορικά δεδομένα της περιόδου 1984-2021, αποκαλύπτει  ότι η βλάστηση πάνω από το όριο των δέντρων έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 80%. Επίσης μειώνεται σταδιακά η χιονοκάλυψη, αν και μέχρι στιγμής σε μικρότερο βαθμό. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Λοζάνης και της Βασιλείας που διεξήγαγαν την έρευνα, υπολόγισαν ότι η φυτική βιομάζα πάνω από το όριο βλάστησης των δέντρων έχει αυξηθεί κατά 77% κατά τα τελευταία 38 χρόνια.

Δήμος Παύλου Μελά: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στον Βοτανικό Κήπο

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης και στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, με σύνθημα: «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά για ένα καλύτερο Περιβάλλον στον Δήμο Παύλου Μελά». Την Παρασκευή 3, Δευτέρα 6 Ιουνίου και τις ώρες 09.00 – 13.00, μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν τον Βοτανικό Κήπο (φωτο) στην Άνω Ηλιούπολη και παράλληλα με τη ξενάγηση στον πανέμορφο χώρο, θα ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οφέλη του αστικού πρασίνου.

 

 

Γιορτή Περιβάλλοντος και ποδηλάτου στην Άρτα

Γιορτή περιβάλλοντος και γιορτή ποδηλάτου συνδιοργανώνεται στο Δήμο Αρταίων 3 – 5 Ιουνίου. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν σε καθαρισμό παραλίας και μονοπατιού, δενδροφύτευση και απελευθέρωση υδρόβιων πτηνών σε συνεργασία με το ANIMA, ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου το πρωί, το Παραποτάμιο πάρκο θα γεμίσει από ποδήλατα και παιδικές φωνές.

 

Ποδηλατικός γύρος για τον Αγώνα κατά του Καρκίνου την Κυριακή

 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο 2022, την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 9 το πρωί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», εκφράζεται η επιθυμία, η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

 

Ένα «Ταξίδι στη Γονεϊκότητα» για νέους γονείς στο Γκολφ Γλυφάδας

Εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι στη Γονεϊκότητα» ετοιμάζει ο Δήμος Γλυφάδας, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, με θέμα ποίκιλα ζητήματα που απασχολούν τους νέους γονείς. Η εκδήλωση παίρνει αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, ύστερα από την απόφαση του ΟΗΕ το 2012 να αφιερωθεί μία ημέρα στους γονείς για τη σημασία του ρόλου τους στην κοινωνία. Μέσα από έναν βιωματικό περίπατο ο οποίος θα λάβει χώρα από τις 10 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στο Γκολφ στη Γλυφάδα, οι γονείς θα έρθουν σε επαφή με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για όλα όσα τους απασχολούν σχετικά με τα παιδάκια που έφεραν πρόσφατα στον κόσμο ή θα φέρουν στο εγγύς μέλλον.

 

Το Startup Europe Week 2022 έρχεται στη Λάρισα

 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη διοργανώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, η Λάρισα συμμετέχει ενεργά μέσω της ανοιχτής online εκδήλωσης «Startup Europe Week Larissa 2022: Στα Βήματα των Επιτυχημένων Startuppers» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 από τις 14:00 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας Zoom.

 

Μαθητής από την Στερεά Ελλάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο πρόγραμμα υποτροφιών «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022»

Image preview

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης συναντήθηκαν με τον μαθητή του 1ου Πρότυπου Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας Σάββα Παπαϊωάννου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα διατλαντικών υποτροφιών «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022». Το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προβλέπει τη φιλοξενία 45 μαθητών από την Ευρώπη και 10 από την Αμερική, ηλικίας 16 – 18 ετών, στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ, για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων τον Ιούνιο – Ιούλιο 2022. Όλα τα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και ασφάλεια), όπως και η οργάνωση του ταξιδιού θα καλυφθούν και θα συντονιστούν από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Ο Σάββας Παπαϊωάννου και οι υπόλοιποι μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια – εργαστήρια με θέματα όπως: δεξιότητες επικοινωνίας, κριτική σκέψης, ανεκτικότητα και σεβασμός της διαφορετικότητας, ομαδικότητα, ηγεσία της νέας γενιάς κλπ.                                                                                                              (στάλθηκε στο csr@ert.gr από το Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας)

Τα 30 χρόνια έργου του ΕΛΙΝΥΑΕ βραβεύονται στα Health & Safety Awards 2022

Image preview

Τιμητικό βραβείο για το έργο που επιτελεί τα τελευταία 30 χρόνια στην προώθηση των θεμάτων Υγιεινής & Ασφαλείας στην Εργασία, απονεμήθηκε στο ΕΛΙΝΥΑΕ, στο πλαίσιο των βραβείων Health & Safety Awards 2022 που
διοργανώθηκαν για 8η χρονιά από την BOUSSIAS και το περιοδικό Manufacturing. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Ρένα
Μπαρδάνη, Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κώστα Χατζηδάκη.

 

Για την προσφορά τους στο χώρο του πολυπολιτισμού τιμήθηκαν τρεις ομογενείς της Βικτώριας

Τρεις ομογενείς τίμησε, μαζί με άλλες 27 προσωπικότητες της Βικτώριας, η Πολιτειακή Επιτροπή Πολυπολιτισμού (Victorian Multicultural Commission) συμπεριλαμβάνοντάς τους στο Victorian Multicultural Honour Roll 2022 για την εξαιρετική και μακροχρόνια προσφορά τους στον χώρο του πολυπολιτισμού στην Βικτώρια. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», πρόκειται για την Τάμμυ Ηλιού, πρώην αντιπρόεδρο και πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, τον πανεπιστημιακό, ιστορικό και συγγραφέα Χρήστο Φίφη, και τον επί χρόνια ακτιβιστή του πολυπολιτισμού και παράγοντα του ραδιοφωνικού σταθμού 3ΖΖΖ, Ηλία Διακολαμπριανό.

Μοιράσου το άρθρο!