Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 8/06/2022

 

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Η Έκθεση Αειφόρου Ανάπτυξης 2022 σηματοδοτεί την έβδομη έκδοση της ετήσιας αξιολόγησης της προόδου όλων των κρατών μελών του ΟΗΕ προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η φετινή έκθεση εξετάζει τις κρίσιμες ανάγκες και τα κανάλια χρηματοδότησης της ανάπτυξης για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος και χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. (Διαβάστε επίσης:  Εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου»: ο Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, μιλά για την Έκθεση Εθελοντικής Αξιολόγησης της Ελλάδας σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 2022)

 

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη Διεθνή Ημέρα Αρχείων – Σπάνιο ντοκουμέντο από την εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία από την εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία

Η 9η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Αρχείων από το Διεθνές Συμβούλιο των Αρχείων, τον Νοέμβριο του 2007, τιμώντας έτσι την ημέρα ίδρυσής του υπό την αιγίδα της UNESCO, στις 9 Ιουνίου 1948.Το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων και τον εορτασμό του έτους μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει για πρώτη φορά απόσπασμα περίπου εννέα λεπτών από ένα σπάνιο ντοκουμέντο μιας ασπρόμαυρης βωβής ταινίας, 35 mm, της Γ.Υ.Σ. (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού), που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από το Εργαστήριο ψηφιοποίησης κινηματογραφικού φιλμ του Αρχείου της ΕΡΤ. Το φιλμ που μπορείτε να δείτε στο ert.gr.

Ένας φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές έως το 2024 – Οφέλη για καταναλωτές και περιβάλλον

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη κατέληξαν εχθές (07/06) σε προσωρινή πολιτική συμφωνία για την εισαγωγή στην ΕΕ, έως το φθινόπωρο του 2024, ενός γενικού καθολικού φορτιστή για όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Με την καθιέρωση ενός ενιαίου φορτιστή για ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές αναμένεται να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να διευκολυνθεί η ζωή των καταναλωτών που αναγκάζονται να συσσωρεύουν ασυμβίβαστους φορτιστές για τις διαφορετικές συσκευές τους.  (Σχετικό με αυτό το  άρθρο: Podcast: Ένας καθολικός φορτιστής για τις μικρές και μεσαίες ηλεκτρονικές συσκευές από το 2024)

Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΤ στο Πρώτο : Όλοι έχουμε ρόλο στην ασφάλεια των τροφίμων

Χθες, 7 Ιουνίου, ήταν η καθιερωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Ημέρα Εορτασμού της Ασφάλειας των Τροφίμων. Μια ευκαιρία στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη διασφάλιση της κατανάλωσης ασφαλών τροφίμων από τον παγκόσμιο πληθυσμό. Για τη σημασία αυτής της μέρας και το τι σημαίνει σε σχέση με την ασφαλή τροφή στη χώρα μας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου, ο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Όπως είπε όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια διασφάλισης των τροφίμων, καθώς όλοι έχουμε ρόλο σε κάποιο σκέλος της παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης τροφίμων.

 

Μια βουτιά στον ουρανό της συμπερίληψης… 

 

Μαθήματα ζωής, δυνατοτήτων, συμπερίληψης, γονεϊκότητας δίνουν στην κοινωνία η 17χρονη Λήδα και η οικογένειά της, ένα παιδί με νοητική υστέρηση, μαθήτρια Α΄ Λυκείου σε ένα τυπικό σχολείο και όχι Ειδικής Αγωγής, που πρόσφατα δοκίμασε με πολύ μεγάλη χαρά ελεύθερη πτώση στον αέρα με συνοδό από ύψος 14.000 μέτρων. Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “ZOI GR” και τη Χριστίνα Βίδου, μίλησε ο πατέρας της Ανδρέας Θεοδωρόπουλος για το τι σημαίνει να είσαι γονιός ενός παιδιού με οποιαδήποτε διαφορετικότητα, να προσπαθείς να το κάνεις καθημερινά ευτυχισμένο και να καλύψεις το κενό του να μην έχει φίλους, σε μια πραγματικότητα με καθημερινά γεγονότα σχολικού εκφοβισμού, αποκλεισμού και έλλειψης μόρφωσης για το πώς να χειριστείς και να προσεγγίσεις ένα τέτοιο παιδί.

 

Άνοιξε η διαδικασία για τα βραβεία Greek International Women Awards

Η επιτροπή των Greek International Women Awards (GIWA), ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν την άνοιξη του 2023 στην Αθήνα. Τα διεθνή βραβεία Greek International Women Awards διεξάγονται για τρίτη φορά, με βασικό στόχο να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν Ελληνίδες που έχουν καταφέρει να διακριθούν μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων, της δράσης και των επιδόσεων στον τομέα τους. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνες και Πολιτισμός, Επιχειρείν και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός, Παιδεία και Ψυχολογία, Περιβάλλον και Βιωσιμότητα, Μόδα, Οικονομικά, Φιλοξενία, Νόμος και Πολιτική Επιστήμη, Μέσα, Επικοινωνία και Μάρκετινγκ, Επιστήμες και Τεχνολογία, Ναυτιλία, Κοινωνική Υπευθυνότητα, Αθλητισμός, Νεολαία 18-25, Δια βίου Επιτεύγματα.

Κομοτηνή: Νέα συμβουλευτική δομή για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα

Strong Independent Woman Free Stock Photo - Public Domain Pictures

Νέα συμβουλευτική δομή θα έχουν πολύ σύντομα στη διάθεσή τους οι γυναίκες που θέλουν, αλλά δεν γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο, να κάνουν το πρώτο επιχειρηματικό τους βήμα. Θα έχει έδρα την Κομοτηνή και θα “αγκαλιάζει” όλη την Περιφέρεια Αν.Μ.Θ. έχοντας ως στόχο την υποστήριξη των γυναικών στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η Π/Σ της Ροδόπης, Φελίνα Καζάκου, επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος ήδη μια μικρή ομάδα γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας κ.α. αποτελούν τον πυρήνα της νέας δομής, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες δομές που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ξάνθη- Ε. Σακκόπουλος : Καθαρισμός του αλσυλλίου στο λιμένα του Πόρτο Λάγος

Καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και του αλσυλλίου του λιμένα του Πόρτο Λάγος πραγματοποίησαν η Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγος, με τη συμμέτοχη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό και Μορφωτικό σύλλογο του Πόρτο Λάγος και μέλη της τοπικής κοινότητας Νέας Κεσσάνης. Η Λιμενική Αρχή με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους και κυρίως τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, καθώς επίσης και το Δήμο Αβδήρων για τη διάθεση κατάλληλου οχήματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Όπως τονίζει θα επιδιώξει και στο μέλλον την διοργάνωση ανάλογων περιβαλλοντικών δράσεων με ευρεία συμμετοχή εθελοντών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών

 

Πρόκειται για τη δεύτερη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος), από το Σάββατο 18 έως και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, και με σύνθημα «Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη». Κατά τη διάρκειά της οι εθελοντές, οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν στους χώρους αιμοδοσίας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, θα έχουν τα δυνατότητα να εγγράφονται στον κατάλογο των δωρητών οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, ενώ μπορούν να προσφέρουν και βλαστοκύτταρα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!