Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr 28/06/2022

Εκδήλωση στο ΚΑΜ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα 

Εκδήλωση για την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά στις 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Women Do Business. Θα διαρκέσει έως τις 10:00 το βράδυ και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women Do Business δραστηριοποιείται από τον Μάιο του 2019 έως σήμερα, επιδιώκοντας την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην περιφέρεια της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δημοσίευμα Le Figaro για την προστασία της Σαμαριάς από την υπεραλίευση 

Με δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου τμήματος του Εθνικού Πάρκου της Σαμαριάς και ειδικότερα της θαλάσσιας λωρίδας 60 km² που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής στα δυτικά της Κρήτης. Αναφέρεται ότι στη Σαμαριά οι τοπικές αρχές θα ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός μικρού χώρου «απόλυτης προστασίας», με πλήρη απαγόρευση της αλιείας, αλλά και ότι προς το παρόν η προστασία είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητική, αφού δεν έχουν καθοριστεί φύλακες και η ακτοφυλακή του λιμανιού της Χώρας Σφακίων δεν έχει σκάφος για περιπολία.

 

Μέση αύξηση 2 βαθμών τους θερινούς μήνες στην Ήπειρο 

Οι επιστημονικές διαπιστώσεις που παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ Ηπείρου από τον καθηγητή Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ιωαννίνων, Άρη Μπαρτζώκα, αναφέρουν ότι η συχνότητα των βροχών μειώθηκε αλλά αυξήθηκε η έντασή τους, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η θερμοκρασία των θερινών μηνών κατά 2 βαθμούς. Ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση άμεσων και αυστηρών πολιτικών αντιμετώπισης των προβλημάτων που επεκτείνονται σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο.

 

Χαμόγελα για την έναρξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» 

Ξεκίνησε χθες το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία σε τρεις περιόδους, από σήμερα και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, θα ξεκουράσουν το πνεύμα, θα αναζωογονηθούν, θα αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Βράβευση Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διέπρεψαν σε τρεις Πανελλαδικούς Νεανικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ.Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Οι τρείς Πανελλαδικοί Νεανικοί Μαθητικοί Διαγωνισμοί, που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ  είχαν τις ακόλουθες θεματικές όπως μας πληροφόρησαν:

 

1. Διαγωνισμός Δοκιμίου: «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,1922-2022, Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα….», για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου.

Προεπισκόπηση εικόνας

2. Διαγωνισμός Ζωγραφικής : «Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια» για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου,

3. Διαγωνισμός Κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει» για μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄- Γ΄ Λυκείου.

Στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. (2/7) θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

 

 

Μια συμμαχία γεννιέται για την αναζωογόνηση της υπαίθρου από τις ίδιες τις κοινότητές της

Η εγκατάλειψη της υπαίθρου κυρίως από τους νέους και η συρρίκνωση του δυναμισμού και των προοπτικών πολλών περιοχών καθώς και η ανεπαρκής αξιοποίηση και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της υπαίθρου στο πλαίσιο της αειφορίας κάνουν την ανάγκη για την ενδυνάμωση των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στους τόπους αυτούς επιτακτική. Τo Mεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε συνεργασία με το Green Tank, με το έργο «Συμμαχία για την Αειφόρο Τοπική Ανάπτυξη – ΣυμΑΤΑ» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, στηρίζει έμπρακτα αυτή την ανάγκη. Η Συμμαχία αυτή (ΣυμΑΤΑ) έχει ως απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση της υπαίθρου από τις ίδιες τις κοινότητές της μέσω της υποστήριξης και ανάπτυξης τοπικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

 

Ομάδα ΕΚΕ με τη συμβολή του φοιτητή Παύλου Μεθόδιου

 

Μοιράσου το άρθρο!