Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr 01/07/2022

 

«Ενδοοικογενειακή βία & εγκληματικότητα» – Ημερίδα στην Ελευσίνα

Δυστυχώς επίκαιρο το θέμα της ημερίδας, «Ενδοοικογενειακή βία & εγκληματικότητα», τόσο με τις γυναικοκτονίες, όσο και με περιστατικά σε βάρος ανηλίκων, που την τελευταία περίοδο έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα.

Η ημερίδα θα γίνει στις 7 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 8.30μμ.

Ας το σταματήσουμε για να μη συνεχιστεί ο κύκλος της βίας και ας συνεχίσουμε με την τέχνη.

 

 

 

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος Νέων Καλλιτεχνών από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τον επιτυχημένο κύκλο Νέων Καλλιτεχνών διοργανώνει και πάλι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στηρίζοντας εμπράκτως αξιόλογους σπουδαστές μουσικών ιδρυμάτων της πόλης και νικητές μουσικών διαγωνισμών. Σε τρεις θεματικές βραδιές στις 6, 13 και 20 Ιουλίου, στο αίθριο της αίθουσας Μ. Σαλτιέλ, ο Οργανισμός δίνει βήμα στο νέο «αίμα» του καλλιτεχνικού δυναμικού να προβάλλει και να αναδείξει το ταλέντο του, κάνοντας το πρώτο σημαντικό βήμα στη σταδιοδρομία του. Την Τετάρτη 6 και 13 Ιουλίου, το Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών θα παρουσιάσει στο κοινό 19 σπουδαστές ωδείων, ενώ την Τετάρτη 20 Ιουλίου τους 12 νικητές των διαγωνισμών «Τάσος Παππάς» και «Orpheus Soloists». Η είσοδος (και για τις 3 βραδιές) είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου που μπορείτε να προμηθευτείτε από το www.tch.gr

 

 

«Σμύρνη – Ιωνία – Ελλάδα»: Συναυλία το Σάββατο 2 Ιουλίου στη Ν. Ιωνία Αττικής

Στην πλατεία Παναιτωλίου στην περιοχή της Αλσούπολης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, που είναι και ο διοργανωτής, θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 9:00μ.μ. η συναυλία «Σμύρνη – Ιωνία – Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, συμπλήρωσε 99 χρόνια από την ίδρυσή της, μετά την εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων.

 

 

 

Επιτυχές τριήμερο εκδηλώσεων από Ελληνορουμανικούς συλλόγους

 

Επιτυχές τριήμερο εκδηλώσεων από Ελληνορουμανικούς συλλόγους Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Η Ρουμανική Λαϊκή Φορεσιά, στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η Ένωση Ρουμάνων Γυναικών της Ελλάδας, η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας και ο Ελληνο – Ρουμανικός Σύλλογος Φιλίας «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη»- Ασπροπύργου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Αθήνα, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τριήμερο εκδηλώσεων (24 – 26 Ιουνίου) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», με θέμα «Η ρουμανική λαϊκή φορεσιά, στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

 

Εγκαινιάστηκε το πρώτο ρομποτικό κατάστημα μικρολιανικής στην Ελλάδα

 Το πρώτο ρομποτικό κατάστημα μικρολιανικής στην Ελλάδα, χωρίς προσωπικό, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Τα εγκαίνια του καινοτόμου καταστήματος i-mall Micro Market πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, με τον ιδρυτή και εμπνευστή του εγχειρήματος Δημήτρη Καραβασίλη, μιλώντας σε δημοσιογράφους να τονίζει ότι η καινοτόμα ιδέα προέκυψε μετά από 3,5 χρόνια καταγραφής και αποτύπωσης των καταναλωτικών συνηθειών, τόσο σε Ευρώπη, όσο σε Ασία και ΗΠΑ, από τον όμιλο της DK Consultants Group. Όλα λειτουργούν απολύτως διαδραστικά κάνοντάς τον καταναλωτή μέρος του i-mall για όσο διάστημα διαρκεί η αγορά του. «Αυτό που επιθυμούμε είναι, όλοι όσοι μας επισκεφθούν να ”αγοράσουν” πρωτίστως την εμπειρία i-mall και δευτερευόντως τα προϊόντα. Με λίγα λόγια, στόχος μας είναι τα καταστήματά μας, να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και συνάντησης μικρών και μεγάλων, ενισχύοντας το socializing (κοινωνικοποίηση)» τόνισε ο Γιώργος Φασουλάκης, εμπορικός διευθυντής της i-mall Micro Market.

 

 

 

Δράση εθελοντικού καθαρισμού του βυθού στο Λουτράκι την Κυριακή 3 Ιουλίου
Με σκοπό την προστασία του βυθού και της ακτογραμμής, τη διατήρηση της υποθαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας, o Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club, προχωράει σε νέα δράση. Συγκεκριμένα στην περιοχή «Καταρράκτες» στο Λουτράκι την Κυριακή 3/7/2022 στις 15:00, θα καθαριστεί ο βυθός.

 

 

 

Επιδότηση διακοπών σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο: Σε λειτουργία η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και ποσά 

Σε λειτουργία από τις 12 το μεσημέρι, τέθηκε η πλατφόρμαNorth EviaSamos Passμέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης vouchers.gov.gr/eviasamospass. Σκοπός της πλατφόρμας είναι η στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης των ταξιδιωτών. Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και περίπου 32 χιλιάδες δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τις δαπάνες τους στους δύο προορισμούς, ως κίνητρο για να τους επισκεφτούν.

 

 

Με γεννήτρια υδρογόνου και καθαρό νεράκι μπορεί να διανύσει 5.000 χλμ μόλις με 2 λίτρα

Ρουμάνος μηχανικός από το Bacău σκέφτηκε μια ιδέα που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον κόσμο. Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό. Και όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά το έκανε πράξη. Με μόλις με 2 λίτρα νερό, το αυτοκίνητο του μπορεί να διανύσει έως και 5.000 χιλιόμετρα. Ο Gheorghe Bordeianu, ένας 50χρονος άνδρας, είναι μηχανικός TCM εργάστηκε για 20 χρόνια στο εργοστάσιο αεροσκαφών στο Bacău  (Μπακάου). Η τελευταία του ανακάλυψη ήταν μια γεννήτρια ιόντων που διαχωρίζει το υδρογόνο από το οξυγόνο, έτσι ώστε, συνδεδεμένη με έναν κλασικό κινητήρα αυτοκινήτου, να αντικαθιστά την παροχή καυσίμου βενζίνης ή ντίζελ. Επομένως, το μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί μόνο με νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό που περιέχει υδρογόνο. «Οποιοδήποτε υγρό που περιέχει υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρα. Η συσκευή λειτουργεί με ξύδι και κόλα, ακόμα και με ούρα. Είναι οικολογικό γιατί καίει υδρογόνο και απελευθερώνει οξυγόνο στον αέρα», είπε ο μηχανικός από το Bacău που αν δεν βρει κάποιον να επενδύσει στην κατασκευή του εργοστασίου, είναι διατεθειμένος να το κάνει μόνος του.

 

 

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Για τη λειτουργία της πλατφόρμας Jobslink αλλά και το τι σημαίνει αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας (σύνδρομο Άσπεργκερ) μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Άσπεργκερ (Ελ.σ.σ.Α.) Μαρία Ηλιοπούλου. ”Η πλατφόρμα JobsLink, που είναι δωρεά της επιτροπής Ελλάδα 2021, δημιουργήθηκε για να συνδέσει τρεις πόλους: Από τη μία μεριά υποψήφιους εργαζόμενους που είναι στο φάσμα, από την άλλη μεριά εταιρείες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ανθρώπους με αυτά τα ιδιαίτερα προσόντα αλλά και τις ιδιαίτερες δυσκολίες, και ανάμεσα σε αυτούς να υπάρχει ένας μέντορας. Κάποιος δηλαδή που θα ξέρει καλά το θέμα αυτισμός και θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο τον υποψήφιο εργαζόμενο όσο και το εργασιακό περιβάλλον. Θα υπάρχει πιο έντονη παρουσία του στα πρώτα βήματα, ώσπου να γίνει η πρόσληψη, και να διευκολυνθεί η προσαρμογή και μετά δεν θα χρειάζεται τόσο συχνά. Θα μπορεί όμως να απευθυνθεί σε αυτόν ανά πάσα στιγμή είτε ο εργαζόμενος είτε η επιχείρηση, προκειμένου να λυθούν τυχόν δυσκολίες”.

 

 

 

Ομάδα ΕΚΕ με τη συμβολή της φοιτήτριας Ειρήνης Βαγενά και του φοιτητή Δημήτρη Μποφίλιου

Μοιράσου το άρθρο!