Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr 22/07/2022 – ενάντια στην απόγνωση.

 

Ξενοδόχοι Αττικής: Δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν από τη φωτιά στην Πεντέλη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ξενοδοχείων της Αττικής για τη φιλοξενία πυρόπληκτων πολιτών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Η προσφορά δωματίων αποδείχθηκε τριπλάσια των καταγεγραμμένων αναγκών. Το ΞΕΕ αναφέρει πως μετά από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος φιλοξενίας όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που έχει προσφέρει κάθε ξενοδοχείο και μέχρι να υποδειχθεί στους πυρόπληκτους πολίτες, από την πλευρά της Πολιτείας, μία μονιμότερη λύση.

 

 

Τραγωδία στην Ανθούσα: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος – Είδε για τρίτη φορά να καίγεται το σπίτι του
Η ΕΛΑΣ εξετάζει, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο ο 84χρονος να αυτοκτόνησε,  όταν είδε τις φλόγες από την μεγάλη πυρκαγιά σε κοντινό σημείο από το σπίτι του. Ενώ σημειώνεται πως αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο άτυχος άνδρας έβλεπε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες.

 

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι) παρέχεται όλο το 24ωρο,

μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.

 

Κάθε ζωή έχει αξία.

 

Μια γυναίκα από το Ηράκλειο έγινε μάρτυρας υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία (ηχητικό)

Με αφορμή τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την υποβοηθούμενη αυτοκτονία -θα το δούμε εν καιρώ στην οθόνη- καθώς και ένα ταξίδι στην Ελβετία όπου αυτή η διαδικασία είναι νόμιμη, η ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Ηρακλείου φιλοξένησε την “πρωταγωνίστρια” του ντοκιμαντέρ Αναστασία Κοντού, η οποία κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία στην κλινική της Βασιλείας όπου βρέθηκε και έγινε μάρτυρας της τελικής πράξης στη ζωή μιας γυναίκας.

 

Δήμαρχος Πεντέλης στο Πρώτο: Κάηκαν 5.000 στρέμματα δάσους (audio)

Μετά την πύρινη καταστροφή που έπληξε την Πεντέλη και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αποτιμάται η έκταση της ζημιάς αλλά και το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο ή να αποφευχθεί ώστε να προληφθεί ή να μετριαστεί το εύρος της καταστροφής.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως σχετικό” και στον Ανδρέα Παπασταματίου η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η μεγαλύτερη καταστροφή που προκλήθηκε ήταν σε δασική έκταση καθώς οι ζημιές στον οικιστικό ιστό της Καλλιθέας, απειλήθηκε το Παίδων Πεντέλης, καταστράφηκαν δύο σπίτια και τα υπόλοιπα είχαν εξωτερικές καταστροφές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό κάηκαν 5.000 στρέμματα δάσους που είχε καεί, είχε αναδασωθεί και είχε φτάσει να ξαναγίνει πράσινο.

 

 

Μελέτη: Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κατάθλιψη προκαλείται από χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης

Η κατάθλιψη ίσως να μην προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια ανασκόπηση μελετών του University College του Λονδίνου (UCL) διαπίστωσε ότι η κατάθλιψη ίσως να μην προκαλείται από χημική ανισορροπία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές της ανασκόπησης πιστεύουν ότι θα πρέπει να εξεταστούν άλλες θεραπείες αντί για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Ωστόσο, άλλοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες προτρέπουν τους ανθρώπους να μην σταματήσουν να παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα λόγω των ευρημάτων και υποστηρίζουν ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Άλλες μελέτες παρατήρησαν τις επιπτώσεις των στρεσογόνων γεγονότων και διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο άγχος είχε βιώσει ένα άτομο, τόσο πιο πιθανό ήταν να πάθει κατάθλιψη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν βρήκαν ενδείξεις ότι τα αντικαταθλιπτικά μπορεί στην πραγματικότητα να μειώνουν τα επίπεδα σεροτονίνης μακροπρόθεσμα.

 

 

Το ΚΕΘΕΑ σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Στο σχεδιασμό και στη συστηματοποίηση μιας καινοτόμου και αποτελεσματικής στρατηγικής για την εκπαίδευση και την κοινωνική συμμετοχή κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στοχεύει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο στο οποίο μετέχει το ΚΕΘΕΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το Responsible Smart Citizenship against Poverty & Social Exclusion (RSC Strategy against P&SE) θα βασιστεί στην οικοδόμηση ενός συμπεριληπτικού και συνεργατικού οικοσυστήματος μάθησης και στη δικτύωση των τοπικών κοινοτήτων, για να προωθήσει ικανότητες και δεξιότητες, αναγκαίες στην ενίσχυση της ένταξης, της συμμετοχής και της κοινωνικής συνοχής. Kομβικό ρόλο αποδίδει το σχέδιο στην ενδυνάμωση της ενεργού, έξυπνης και υπεύθυνης πολιτειότητας.

 

 

 

Ομάδα ΕΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!