Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 29/04/2022

ΕΡΤ3 – «ΝΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» & «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ» – Ντοκιμαντέρ – Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 στις 23:00 & 24:00

 

Με αφορμή την εργατική γιορτή της Πρωτομαγιάς, η ΕΡΤ3 θα προβάλει δύο ξένα ντοκιμαντέρ, «Να καίγεσαι στη δουλειά» και «Εργαζόμενοι νομάδες», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το βράδυ της Δευτέρας 2 Μαΐου, στις 23:00 και 24:00.

 

 

 

Τα βότανα της Λέσβου στο “μικροσκόπιο” του ΕΚΠΑ

 

 

Σημείο αναφοράς για αγρότες και επενδυτές σε όλα τα φυτικά προϊόντα της βιοποικιλότητας του Αιγαίου και τα υποπροϊόντα τους αποτελεί το Ερευνητικό Κέντρο “NatPro_Aegean” του ΕΚΠΑ με έδρα τη Γέρα της Λέσβου, δήλωσε στην Περίμετρο της ΕΡΤ3 ο καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Λέανδρος Σκαλτσούνης. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου που χρηματοδότησε αυτή την επένδυση που ασχολείται με τη χλωρίδα των νησιών της Περιφέρειας.

 

 

Διάλεξη του Γ.Χατζηβασιλείου για την τεχνητή νοημοσύνη και τη ψηφιακή επανάσταση στο ΝΟΗΣΙΣ

 

 

Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή επανάσταση με τίτλο «Η Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης: Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» θα δώσει ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, υπ. διδάκτορας Φιλοσοφίας της Τεχνολογίας ΑΠΘ και δημοσιογράφος, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 17:30, στο ΝΟΗΣΙΣ.

 

 

 

Δημιουργία συλλόγου διαβητικών στη Φλώρινα

 

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του νέου Συλλόγου Διαβητικών Π.Ε. Φλώρινας “η Γλυκοζωή”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστος Δαραμήλας.

 

Κοζάνη: Μεταξύ των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρώπης

 

Στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης βρίσκεται πλέον η Κοζάνη, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις εκατοντάδων πόλεων από όλη την Ευρώπη έχουν αξιολογήθηκαν και η Κοζάνη είναι μια από τις 5 πόλεις από την Ελλάδα και μεταξύ των 100 από 27 τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

 

 

Μόναχο: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη από Έλληνες και Τούρκους

Μία εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29 Απριλίου στο Μόναχο από την Πολιτιστική Ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Μονάχου και το Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ. Η εκδήλωση έχει στόχο να αποτελέσει γέφυρα φιλίας μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού λαού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δορυφόρος Μονάχου».

 

 

«Ραντεβού στην Καμάρα» στη Θεσσαλονίκη δίνει η εικαστικός Κωνσταντία Βλαχίδου

 

Ραντεβού στην…Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, δίνει η εικαστικός Κωνσταντία Βλαχίδου, για την ομότιτλη δράση-performance της, στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών «Η κλωστή ως συμβάν». Το ραντεβού δίνεται το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι, με την μεταφορά του μάλλινου αντικειμένου στην πλατεία της Καμάρας και την τοποθέτησή του στην επιφάνεια του τοιχίου όπου και θα παραμείνει για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι συνθήκες έκθεσής του στο εξωτερικό περιβάλλον.

 

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας το σήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Ανακοινώθηκε επίσημα η θετική εισήγηση της ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την απονομή του σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας. Πρόκειται για τη δεύτερη εγγραφή της χώρας μας στον συγκεκριμένο κατάλογο μετά την επιτυχή υποψηφιότητα το 2014 της Ακρόπολης με τους περιβάλλοντες αρχαιολογικούς χώρους, με τίτλο «Η καρδιά της Αρχαίας Αθήνας».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!