Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 04/05/2022

 

 

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τις 69 μέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσε το θέμα συζήτησης, που οργάνωσαν η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Ρωσικής εισβολής, η Ουκρανοελληνική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Επίκεντρο. Στην εκδήλωση με τίτλο: “69 ημέρες ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, συμμετείχαν μεταξύ άλλων κορυφαίοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Μια ιστορία θα σου πω – Το δώρο της υιοθεσίας σε μια οικογένεια

 

Μια συγκινητική αφήγηση από την ιδιοκτήτρια εστιατορίου Φωτεινή Πατζιά, που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι το δώρο της υιοθεσίας σε μια οικογένεια, όπως αποτυπώθηκε στην ενότητα «Μια ιστορία θα σου πω» από την κάμερα της εκπομπής «Από τις έξι».

 

Έρευνα του ΕΜΠ για ασφαλείς αυτοκινητόδρομους – Τι είναι το ερευνητικό έργο RAM

 

Σε έρευνα με σκοπό να διερευνηθεί οικονομικά, διοικητικά και κοινωνικά η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφόρησης των οδηγών στο οδικό δίκτυο της χώρας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ανάπτυξη του RAM χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

 

Λασίθι: Προσπάθεια να αποτραπεί η καταστροφή του οικοσυστήματος στη νήσο Χρυσή

 

Η πρώτη αυτοψία για την κατάσταση του οικοσυστήματος στη νήσο Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας, γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι, πραγματοποιήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω της θαλασσοταραχής.

 

 

Τι να κάνετε αν βρείτε ένα ζώο ή πουλί που χρειάζεται βοήθεια

 

 

Οδηγίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε άγρια ζώα που φαίνεται να χρειάζονται βοήθεια αυτήν την εποχή του χρόνου, έδωσε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

 

Pint of Science: Ένα… αφρώδες τριήμερο γεμάτο επιστήμη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο!

 

To Pint of Science δεν είναι ένα ακόμη τυπικό επιστημονικό φεστιβάλ. Είναι μια πολυσυλλεκτική επιστημονική εμπειρία με μια μπύρα ανά χείρας, ή με ό,τι ποτό/αφέψημα τραβάει η ψυχή σου για περισσότερη επιστημονική κουβέντα. Φέτος από τις 9 έως 11 Μαΐου 2022  ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε άλλες 25 χώρες και περισσότερες από 200 πόλεις ανά τον κόσμο.

 

Νέα δράση της Axion Hellas σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο 4-14/5

 

H Axion Hellas από το 2017 έχει υλοποιήσει αποστολές σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 ιατρικές εξετάσεις, ενώ 3000 παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

 

 

Δωρεάν ΠΑΠ test για τις γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών

 

Με σύνθημα «Η Υγεία σας είναι Προτεραιότητά μας» το ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας στις 5 Μαΐου 2022, δίνοντας τη δυνατότητα σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς να πραγματοποιήσουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο ΠΑΠ test.

 

 

 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ (2-8 ΜΑΪΟΥ 2022)

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Που θα βρω περισσότερες πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα της ΕΚΕ www.hcs.gr

Η εφαρμογή KardiaHF είναι διαθέσιμη στο GooglePlay και το Appstore και δίνει την δυνατότητα καταγραφής των ζωτικών σημείων των ασθενών, συμπτωμάτων και σημείων, εκπαίδευσης σε θέματα της νόσου, υπενθύμισης αγωγής και επόμενων επισκέψεων και δυνατότητα αποστολής όλων των δεδομένων στον θεράποντα ιατρό ή φροντιστή τους.

 

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής απονέμει τα βραβεία του διαγωνισμού «Ελλάδα, Χρόνος και Ήλιος»

 

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής θα απονείμει βραβεία και επαίνους στους νικητές του διαγωνισμού λογοτεχνίας με θέμα «Ελλάδα, Χρόνος και Ήλιος». Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας anamniseis, η απονομή θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Μοιράσου το άρθρο!