Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 05/05/2022

 

Δύο χρόνια λειτουργίας για το Πρόγραμμα Εθελοντικής Μετεγκατάστασης

 

Συμπληρώνονται με επιτυχία δύο χρόνια υλοποίησης για το πρόγραμμα Εθελοντικής Μετεγκατάστασης για ασυνόδευτους ανηλίκους που συντονίζεται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

 

Ημέρα της Μητέρας: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ουκρανή μάνα από δύο γυναικείες οργανώσεις

 

Στις Ουκρανές μάνες, που μαζί με τα παιδιά τους έφτασαν ως πρόσφυγες στη χώρα μας, αφιερώνουν την Ημέρα της Μητέρας (8 Μαΐου) η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Ιατρών- Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος.

 

 

Εθελόντριες μοδίστρες έραψαν και παρέδωσαν ουκρανικές σημαίες στα μέλη του σωματείου «Ουκρανό-Ελληνική Πρωτοβουλία»

 

 

Στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Ελληνίδες εθελόντριες μοδίστρες προσέφεραν σημαίες, που έραψαν με μεράκι και αγάπη, για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, μόλις ενημερώθηκαν ότι υπήρχε έλλειψη, από τα μέλη του σωματείου «Ουκρανό-Ελληνική Πρωτοβουλία».

 

 

Η ΕΕ προτρέπει στη δημιουργία «της μεγαλύτερης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στον κόσμο» στην Ανταρκτική

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, Virginijus Sinkevicius, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στον κόσμο» στην Ανταρκτική.

 

 

“Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο” … όπου κι αν είμαστε!

Tο Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Αθηνών) προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να τιμήσουνε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Φέτος ο Ποδηλατικός Γύρος θα έχει υβριδική μορφή: την Κυριακή 5 Ιουνίου οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο Ζάππειο και από εκεί θα ξεκινήσουν μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σε όλη την Ελλάδα, οι φίλοι θα βγουν για τη δική τους ποδηλατάδα και θα ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα social media, δίνοντας το μήνυμά τους ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Φέτος το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει βαμβακερό μπλουζάκι και σακίδιο πλάτης.

Εκδήλωση ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων 60+

 

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μεγαλώνουμε χαρούμενα – Γιορτή ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων 60+» διοργανώνουν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η People Behind την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 11.30 – 14.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144, Αθήνα).

 

Διαγενεακή δράση «Βοηθός Ερμηνευτή για μία μέρα!» στο Παιδικό Μουσείο για άτομα 65+

 

Στο πλαίσιο της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η ΑΝΤΑΜΑ υλοποιούν, την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρες 17:00-20:00, τη διαγενεακή δράση «Βοηθός ερμηνευτή για μία μέρα!» για 15 άτομα 65+ στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που στόχο έχει να δείξει έμπρακτα πώς τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο! Η δράση αποτελεί προάγγελο του εξάμηνου σεμιναρίου «Ερμηνευτής στο μουσείο» για ενήλικες 65+, το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, με την υποστήριξη του «ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος».

«Σύμπλευση»: Διάπλους σε 9 ακριτικά νησιά για δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους

 

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου ως και την Κυριακή 15 Μαΐου διάπλου σε εννέα ακριτικά νησιά (Σίκινος, Κάσος, Τήλος, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά). Πρωταρχικός στόχος της αποστολής είναι η προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και συναφών υπηρεσιών υγείας.

 

 

Τριάντα πέντε ετών έγινε η ομογενειακή εφημερίδα «Hellenic News of America»

 

Τα 35 χρόνια κυκλοφορίας γιόρτασε η ομογενειακή εφημερίδα «Hellenic News of America” που εκδίδεται στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η πανηγυρική τελετή έλαβε χώρα την Πρωτομαγιά, στο Old Bridge της Νέας Ιερσέης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της panhellenic post, στη διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, διακεκριμένοι ομογενείς από διάφορες πολιτείες

Μοιράσου το άρθρο!