Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2020: Αθέατα Απόβλητα

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction – EWWR) είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους  -και όχι μόνο- να προβούν σε ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων τους κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας τον Νοέμβριο. 

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, είναι τα “Αθέατα Απόβλητα”.

Με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους;», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (21-29 Νοεμβρίου 2020) «European Week for Waste Reduction», τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (Reduce, Reuse, Recycle)».

Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων. Το διάστημα που θα πρέπει να υλοποιηθεί η δράση είναι μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020.

Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας  έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πέρυσι, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις σε όλη την Ευρώπη. H ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations» για τη συμμετοχή της στην EWWR 2019 με την εθνική καμπάνια «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη μείωση αποβλήτων».

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για διοργανωτές δράσεων, θα βρείτε εδώ.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για δράσεις και ενέργειες μείωσης ψηφιακών και μη αποβλήτων από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, τον εθνικό συντονιστή των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων

και μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαική Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2020 στον ιστότοπο https://ewwr.eu/.

 

#EWWR2020

#InvisibleWaste

Μοιράσου το άρθρο!