Φάκελος Ισότητα στην εκπομπή της ΕΡΤ3 ”Η ΓΕΝΙΑ των 17”

Ο φάκελος ισότητα ανοίγει από την εκπομπή  – με θέμα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έως το 2030 – μια εκπομπή παραγωγής της ΕΡΤ3 :

«Η γενιά των 17» – «Στόχος 5: Ισότητα των Φύλων» – Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:00

https://press.ert.gr/ert3/ert3-i-genia-ton-17-stochos-5-isotita-ton-fylon-tetarti-16-fevroyarioy-2022-stis-12-00/

όπως μπορείτε να διαβάσετε στο ως άνω αλλά και στη μικρή περίληψη για το συγκεκριμένο επεισόδιο που παρατίθεται εδώ:

Στον Στόχο 5, ”Η γενιά των 17” συναντάει τη 19χρονη Μαρία Κοκκάλα, φοιτήτρια marketing στο ΟΠΑ, εργαζόμενη, ακτιβίστρια και αθλήτρια του καράτε.

Σε μία εποχή που οι μισές γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, δεν μπορούν να αποφασίσουν για το σώμα τους, που οι θηλυκότητες λείπουν από τα κέντρα εξουσίας και μόνο 10 χώρες παγκοσμίως, έχουν επιτύχει την ισότητα φύλων, η Μαρία μιλά για τη στιγμή που κατάλαβε ότι και εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν διακρίσεις. Καταθέτει τις αγωνίες, τις ιδέες, τις ελπίδες της και συναντά τη Mira, για να ακούσουν ραπ, να συζητήσουν για μουσική, ανδροκρατία και δυνατές φωνές.
Σε αυτό τον στόχο – τον πιο προσωπικό μέσα στη Ατζέντα 2030 – ανακαλύπτουμε πώς η έμφυλη ταυτότητα και ανισότητα επηρεάζουν τις κοινωνίες, το περιβάλλον και τελικά, την αειφορία μας.

Επίσης όποιος δεν προλάβει το νέο επεισόδιο της Τετάρτης μπορεί να το δει στο ERTFLIX όπου όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους από την ΕΡΤ3,

εδώ:·https://www.ertflix.gr/series/ser.161963-e-genia-ton-17

Ίσως αφού η κοινωνία μας δεν τα καταφέρνει στη βάση της αδελφοσύνης να μπορέσει πάνω στην ισότητα να οικοδομήσει –  η νεότερη γενιά – μια κοινωνία που δεν θα προκαλεί αβάσταχτη πίκρα στις οικογένειες https://www.ertnews.gr/frontpage/theloyn-na-mas-exantlisoyn-psychika-kai-oikonomika-ti-kataggelloyn-stin-ert-oi-goneis-tis-elenis-topaloydi/ όπως αυτή με την οποία παλεύει η οικογένεια της Ελένης και τόσων άλλων κοριτσιών. Τόσος πόνος και ανισότητες μαζί ώστε να καταστρέφεται η ίδια η ζωή. Ο στόχος για ισότητα ας είναι το αντίδοτο στην τοξικότητα που επικρατεί πολλές φορές στις κοινωνίες μας.

Μοιράσου το άρθρο!