Η ΕΡΤ έγινε μέλος στο Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2020, η προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ και της διοίκησης του Ελληνικού Δικτύου για την Κοινωνική Ευθύνη – CSR Hellas.

H ΕΡΤ μπαίνει και επίσημα στην ομάδα των μεγάλων εταιρειών και μέσων ενημέρωσης που συμμετέχουν στο «Ελληνικό Δίκτυο για την Κοινωνική Ευθύνη» και υιοθετούν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Με τη συμμετοχή της στο Δίκτυο, η ΕΡΤ θα συμμετέχει στο διάλογο για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, με άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσος Γεώργιος, «η ΕΡΤ θα συμβάλει με την επικοινωνιακή της δύναμη στις δράσεις και στη διάδοση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ» και πως «η ΕΡΤ δεν περιορίζεται μόνο στις εκ του νόμου υποχρεώσεις της, αλλά διοργανώνει και η ίδια, συντονίζει και αναδεικνύει δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας».

Η πρόεδρος του Δικτύου για την Κοινωνική Ευθύνη, κα Αλεξίου Μαρία, ανέφερε «η ΕΡΤ ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί όχι μόνο να υλοποιήσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο δράσης για τα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και να διαδραματίσει ένα καταλυτικό ρόλο στην ευρύτερη ενημέρωση και της επιχειρηματικής κοινότητας και των πολιτών για το πως επιτυγχάνουμε μέσα από κοινωνική συνείδηση τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η υπεύθυνη για την Κοινωνική Ευθύνη της ΕΡΤ, κα Παχούντη Ζωή, δήλωσε «Είναι τεράστιος ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΡΤ στην επιμόρφωση και ενημέρωση του κοινού με την ανάδειξη καλών πρακτικών και με την διοργάνωση δράσεων συνυφασμένων με τις αξίες της Κοινωνικής Υπευθυνότητας».

Τέλος, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης CSR Hellas, κ. Κωστόπουλος Αλέξανδρος, συμπλήρωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις και θα πρέπει πλέον μαζί, πολίτες και επιχειρήσεις, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας για την αντιμετώπιση τους».

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 εδώ

και το σχετικό άρθρο στο ert.gr εδώ

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσος Γεώργιος και η Πρόεδρος του Δικτύου CSR Hellas, κα Αλεξίου Μαρία

Στελέχη της ΕΡΤ και της CSR Hellas

 

 

Μοιράσου το άρθρο!