Η ΕΡΤ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2020

ΣυμμΕΡΤέχουμε στη Μείωση Αποβλήτων!

Η ΕΡΤ συμμετέχει και φέτος στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων" με εκστρατεία ενημέρωσης από τις 21 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Υπευθυνότητας.

Με θεματικό τηλεοπτικό σποτ προς το κοινό, το οποίο περιλαμβάνει συμβουλές για ψηφιακή εκκαθάριση, η ΕΡΤ προσανατολίζεται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των ψηφιακών απορριμμάτων τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR.

Η ενημερωτική εκστρατεία της ΕΡΤ εστιάζει στο θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων που είναι τα "Αθέατα Απόβλητα" και προτρέπει το κοινό να αλλάξει συνήθειες και να μειώσει τα απόβλητα του διαδικτύου, ώστε να μειωθεί η ψηφιακή ρύπανση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction - EWWR) είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους/ες -και όχι μόνο- να προβούν σε ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων τους, στηριζόμενοι/ες στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle).

Με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό τους βάρος;», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, δήμοι, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (21-29 Νοεμβρίου 2020). Οι δράσεις (on-line ενέργειες, ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα) έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωση των απορριμμάτων τους. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία Covid19, αρκετές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και άλλες προσαρμόστηκαν σε συμμετοχή μέσω διαδικτύου. Το διάστημα μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020 θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων. Ο κατάλογος με τα στοιχεία των ελληνικών δράσεων βρίσκεται εδώ.

Πέρυσι, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις σε όλη την Ευρώπη. H ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations» για τη συμμετοχή της στην EWWR 2019 με την εθνική καμπάνια «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη Μείωση Αποβλήτων».

Βρείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για καθημερινές ενέργειες μείωσης ψηφιακών αποβλήτων:

Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΕΕΜΑ 2020.

#EWWR2020 #InvisibleWaste

#ΚοινωνικήΕυθύνηΕΡΤ #ΣυμμΕΡΤέχουμεΣτηΜείωσηΑποβλήτων #ΣυμμΕΡΤέχουμε

Η ΕΡΤ στηρίζει την καμπάνια του ΟΗΕ για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την Ατζέντα 2030.
Κύριοι Στόχοι που ενισχύονται μέσω των δράσεων της ΕΡΤ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι οι Στόχοι 5, 12, 13 και 17.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γίνετε εθελοντές/ντριες ΕΔΩ σε επόμενες δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!