Η ψηφιακή κινητή εφαρμογή “Best Start” εντός του 2023 στη ”φαρέτρα” της υποστήριξης από τη Φαιναρέτη

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 2109319054 & Mobile App “Best Start”!Δύο υπηρεσίες…σαν μία!
Η Τηλεφωνική Γραμμή αποτελεί το δεύτερο μακροβιότερο πρόγραμμα της Φαιναρέτης καθώς μετρά πλέον 9 χρόνια λειτουργίας! Μέσα από την Τηλεφωνική Γραμμή έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά περισσότερες από 75.500 κλήσεις!Τη σταθερή λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής αναμένεται να συμπληρώσει η ψηφιακή κινητή εφαρμογή (mobile app) “Best Start” εντός του 2023! Μέσω του app “Best Start” κάθε έγκυος ή νέα μητέρα όποτε το χρειαστεί και όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να λάβει ασφαλή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση και υποστήριξη για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία, τον μητρικό θηλασμό, τη διατροφή και την άσκηση κατά την εγκυμοσύνη, την ψυχική υγεία, τη βρεφική φροντίδα και ανάπτυξη κ.ά. με λίγα μόλις κλικ στο κινητό της!Το app θα συνδέεται απευθείας με την Τηλεφωνική Γραμμή για άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση στις όποιες απορίες έχουν οι έγκυες, οι νέες μητέρες και πατέρες από την αρχή της κύησης μέχρι και ένα χρόνο μετά τον τοκετό!
Από την 1η Ιανουάριου του 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2022 στην Τηλεφωνική Γραμμή εξυπηρετήθηκαν 4.995 κλήσεις από όλη την Ελλάδα που αφορούσαν σε αιτήματα ψυχολογικής υποστήριξης (σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, κρίσεων πανικού, δυσκολίας στις σχέσεις με τον σύζυγο/σύντροφο ή άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειας, δυσκολιών που αφορούν στην ανατροφή του παιδιού και τη σχέση με αυτό, δυσκολιών αποθηλασμού, αποχωρισμού από το βρέφος, κακοποίησης, περιγεννητικού θανάτου, ανησυχία προσώπου άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος για την ψυχική υγεία της εγκύου ή λεχωίδας, προωρότητας νεογνού) και μαιευτικής φροντίδας και συμβουλευτικής (προετοιμασία για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα, διατροφή εγκύου/νεογνού/βρέφους, προσαρμογή και φροντίδα νεογνού, θηλασμός κ.ά).
Το 2022, η Φαιναρέτη πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την ψηφιακή εφαρμογή για κινητό “Best Start” για να συμβάλει -μέσω της 17ετούς εμπειρίας της στο πεδίο της περιγεννητικής σωματικής και ψυχικής υγείας- στη σωστή προετοιμασία και υποστήριξη για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα των εγκύων και νέων μητέρων ανά την Ελλάδα.Μέσα από μια επιτυχημένη καμπάνια crowdfunding που υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 5/5/2022 έως και 15/6/2022 συγκεντρώνοντας συνολικά 185 υποστηρικτές και 1 χορηγό, η Φαιναρέτη συγκέντρωσε τους απαραίτητους πόρους για την ανάπτυξη της εφαρμογής.Η δημιουργία του mobile app έχει ξεκινήσει! Έχει γίνει η ανάθεση στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, έχει ολοκληρωθεί το στάδιο του σχεδιασμού και έχει αρχίσει το στάδιο ανάπτυξης του app! Βάσει προγραμματισμού η εφαρμογή θα είναι έτοιμη εντός του 2023!
Πληροφορίες για τη Φαιναρέτη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους: https://www.fainareti.gr/

Μοιράσου το άρθρο!