Ισχυρότερο και ποιοτικότερο το σήμα της ΕΡΤ!

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης έχουν διαπιστώσει τη τελευταία εβδομάδα ότι το σήμα της ΕΡΤ είναι καλύτερο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ισχύ. Η διαπίστωση αυτή κάθε άλλο παρά εσφαλμένη είναι καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αναβάθμιση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού δικτύου της ΕΡΤ με την εγκατάσταση σύγχρονων πομπών.
Με την αναβάθμιση αυτή θα επιτευχθεί αύξηση έως 70% στην ισχύ των πομπών που θα συνοδευθεί, παράλληλα, από σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και 33% σε σχέση με την αρχική.
Στην περιοχή της Αττικής, τα τηλεοπτικά προγράμματα της πρώτης πολυπλεξίας της ΕΡΤ (Βουλή, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ NEWS HD) μεταδίδονται πλέον από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, με τη χρήση νέων πομπών. Επιπλέον, νέοι τηλεοπτικοί πομποί έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες περιοχές, βελτιώνοντας την εκπομπή του ραδιοτηλεοπτικού σήματος στη Δυτική Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ εκπέμπονται από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη με νέους πομπούς. Επιπροσθέτως, νέοι ραδιοφωνικοί πομποί έχουν εγκατασταθεί σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα όπως στη Ρόδο, στον Έβρο, στην Κω, στην Κέρκυρα, στο Βόλο, στη Λάρισα, στα Χανιά, στις Σέρρες, στην Κεφαλονιά και στη Φωκίδα.
Η ΕΡΤ προγραμματίζει την αντικατάσταση όλων των παλαιών πομπών και τη διεύρυνση του δικτύου Ραδιοφωνίας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της ισχύος του σήματος εκπομπής της και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματά της.

Μοιράσου το άρθρο!