Μαζεύουμε πράγματα για το παλαιοπωλείο των αστέγων

“Ανέστιος”, ένα παλαιοπωλείο αστέγων.

Η ιστορία της γέννησης του Παλαιοπωλείου των Αστέγων ξεκινά από την δύσκολη στιγμή της ζωής του όταν ο 68χρονος εργαζόμενος σε εκδοτικό οίκο, κ. Λεωνίδας Κουρσούμης, βρέθηκε χωρίς δουλειά και μην έχοντας συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη βρέθηκε και χωρίς σπίτι. Ένα φιλικό του πρόσωπο του παραχώρησε προσωρινή στέγη στα Πατήσια. Τότε άρχισε να σκέφτεται τι μπορεί να κάνει ώστε να μην βρεθεί ποτέ ξανά σε τόσο δύσκολη θέση. Έτσι του ήρθε η ιδέα του παλαιοπωλείου, μιας και ήδη έβγαζε λίγα χρήματα ψάχνοντας στους κάδους για βιβλία, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε στο Μοναστηράκι.

Μαζί με δύο φίλους του -που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα εργασίας και στέγης- έστησε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο εκτός από βιβλία έχει και ένα σωρό μικροπράγματα με ενδιαφέρον.

Στο κάλεσμα του κ.  Λεωνίδα «Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Μαζεύουμε βιβλία, χρηστικά αντικείμενα, ρουχισμό κ.ά. Μπορείτε να προσφέρετε ό,τι δεν σας είναι απαραίτητο. Είναι η μαγιά για το Παλαιοπωλείο των αστέγων. Μπορείτε να φέρετε τις προσφορές σας στην αποθήκη της οδού Πειραιώς 132. Κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα».

Ζητά να του χαρίσουμε όχι μόνο βιβλία αλλά και άλλα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια (ρούχα και αντικείμενα), ώστε να αγαπηθούν ξανά από την αρχή, στηρίζοντας παράλληλα τρεις θέσεις εργασίας.

Προσφέρουμε για τους αστέγους και μαζεύουμε: βιβλία, περιοδικά, αφίσες, φωτογραφίες, υπολογιστές, χρηστικά αντικείμενα, ρουχισμό, τρόφιμα.

Μπορείτε να φέρετε εφημερίδες, περιοδικά και χαρτί για την ανακύκλωση”.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα, το παλαιοβιβλιοπωλείο είναι δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, για να ανακαλύψετε θησαυρούς σε πολύ χαμηλές τιμές και να στηρίξετε το εγχείρημα ενός άστεγου.

Σας καλούμε κι εμείς να συμμΕΡΤέχετε ενεργά στην προσπάθεια να μαζέψουμε βιβλία και χρηστικά αντικείμενα για το παλαιοπωλείο. Η δράση αφορά στους εργαζόμενους/ες της ΕΡΤ, αλλά και όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να προσφέρουν.

Οι πολίτες μπορούν να τα προσφέρουν απευθείας στον χώρο του παλαιοπωλείου, οι εργαζόμενοι/ες της ΕΡΤ μπορούν να τα φέρουν στο τμήμα ΚΕΕΠ της ΕΡΤ (έως την Παρασκευή 10 Μαίου) και θα τα μεταφέρουμε εμείς.

Info: Παλαιοπωλείο Αστέγων, Πειραιώς 132, καθημερινά 10 – 6. Πληροφορίες: booksleonis@yahoo.gr, τηλ. 6977.239766. www.anestios.gr

 

Επισκεφτήκαμε το Παλαιοπωλείο των Αστέγων στις 28/6/2019 και αφήσαμε τα πράγματα που μάζεψαν οι εργαζόμενοι/ες της ΕΡΤ και του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Όποιος/α επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί τον κ. Λεωνίδα Κουρσούμη και τους συνεργάτες του στην οδό Πειραιώς 132 και είτε να βρει ενδιαφέροντα βιβλία και παιχνίδια, είτε να αφήσει εκεί χρηστικά αντικείμενα που δεν χρειάζεται. 📚🎨🖼️ Επικοινωνία-info: booksleonis@yahoo.gr, τηλ. 6977239766. Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο εδώ.

 

Μοιράσου το άρθρο!