Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης

Η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 υποστηρίζουν επικοινωνιακά την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΕΡΤ.

 

Παρουσίαση Προγράμματος Δράσεων της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” στο πλαίσιο εκστρατείας για την Υγεία & την Παιδεία

Το Μαζί για το Παιδί αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής Θράκης. Με ένα πρόγραμμα δράσεων που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως το Σεπτέμβριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και στην εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού στους συγκεκριμένους τομείς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Δωρεά εξοπλισμού για νεογνά

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ήδη έχουν παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου Παθολογικός Τομέας Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & Νεογνολογικό Τμήμα δύο μη παρεμβατικοί αναπνευστήρες και αναμένονται να παραδοθούν δύο θερμοκοιτίδες ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θα δωριθεί ένα αναίμακτο χολεριθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας.

Δωρεάν Εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς                               

Στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί θα παραθέσουν δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης ειδικού ενδιαφέροντος σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε γονείς και εφήβους.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος και Διευθυντής Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Ευρωκλινικής Παίδων Αθηνών καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Τζιούβας: Παιδίατρος Εντατικολόγος, επιμελητής Β ΜΕΘ Παίδων ΓΝΠΑ θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο κάρδιο αναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στον Δήμο Σουφλίου στις 16 Απρίλιου, 17:00 – 20:00 στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. ( οδός Μαρίας Παπαναστασίου 5) και στον Δήμο Διδυμοτείχου στις 17 Απριλίου, 15:30 – 16:30 στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μάϊου).

Παράλληλα, οι εξωτερικές επιστημονικές συνεργάτιδες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Ευδοκία Ταγκούλη, Παιδοψυχίατρος Επιμ. Α΄, MSc, Phd της Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Βασιλική Ντρε, Παιδιατρική και Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια –Επισκέπτρια Υγείας, MSc, Phd της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν

στις 15 Απριλίου στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης (οδός Κάρταλη 2) στις 16:00 – 17:30, Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε μαθητές με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling» και στις 18:30 – 20:00, Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα «Διαχείριση άγχους και εξετάσεων».

Στο Δήμο Σουφλίου στις 16 Απριλίου στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (οδός Μαρίας Παπαναστασίου 5) στις 15:00 – 16:30 έχει προγραμματιστεί Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού» και στις 17:30 – 19:00: εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Οικογένειες παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές – επιβάρυνση – ανάγκες».

Στον Δήμο Διδυμότειχου στις 17 Απρίλιου στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μαϊου), θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 – 17:30: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling» και στις 18:30 – 20:00: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον».

Στον Δήμο Ορεστιάδας στις 18 Απριλίου στο Δημαρχείο στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 9-11) θα πραγματοποιηθούν στις 16:00 – 17:30: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα «Διαχείριση άγχους και εξετάσεων» και στις 18:30 – 20:00: Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού».

Είδη γυναικείας προσωπικής υγιεινής και φροντίδας
Την ίδια ώρα ομάδα κοινωνικών λειτουργών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» θα παραδίδει προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε πληθυσμούς νεαρών κοριτσιών στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου και Ορεστιάδας. Η παράδοση γίνεται σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των προαναφερθέντων δήμων.
Δωρεά Εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019 με την κάλυψη πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών σε 30 εκπαιδευτικές μονάδες των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Μεταξύ άλλων η Ένωση θα ενισχύσει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια καθώς και δημοτικές βιβλιοθήκες και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας διαδραστικούς πίνακες, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, παιχνίδια και έπιπλα, ενώ θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Βύσσα Ορεστιάδας.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δείτε σχετικό άρθρο εδώ.

και το ρεπορτάζ της Έλσας Ποιμενίδου στην εκπομπή “Με το 3”  εδώ.

Μοιράσου το άρθρο!