«Ώρα της Γης» – η συμμετοχή της ΕΡΤ

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η ΕΡΤ στηρίζει την εκστρατεία της WWF Ελλάς για την προστασία της Γης και του περιβάλλοντος.
Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30 και για μία ώρα, η ΕΡΤ σβήνει συμβολικά τα φώτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στο κτίριο Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΤ συμμετέχει για δεύτερη χρονιά με ειδικά προγράμματα και αφιερώματα, στην παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία «Ώρα της Γης», σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία μας ωθεί να στραφούμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σε επιλογές πιο βιώσιμες καθώς και να κάνουμε μια νέα αρχή στη σχέση μας με τη φύση.

Όπως μπορείτε να δείτε συνοπτικά πιο κάτω και αναλυτικότερα εδώ: https://press.ert.gr/ert1/i-ert-symmetechei-stin-ora-tis-gis-savvato-26-martioy-2022/

ή εδώ: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/i-ert-symmetechei-to-savvato-stin-ora-tis-gis/

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 σε απευθείας μετάδοση (ώρα 20:30) από το ΕRTNEWS στην τηλεόραση η συμβολική συσκότιση του Ραδιομεγάρου.
  •  ΕΡΤ1 (την ίδια μέρα): θα γίνονται εκτενείς αναφορές για την εκστρατεία κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων Ειδήσεων.
  •  ΕΡΤ2 προβολή του ντοκιμαντέρ «Το φαγητό στις μέρες μας» (Food in our Time) ώρα 18:00
  •  ΕΡΤ3 «Πράσινες Ιστορίες» (για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, το πείραμα του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη, το Pindus Trail) στις 10:00 – ακολουθεί κατά τις 11:00 η εκπομπή «+άνθρωποι» με θέμα «Μην πετάξεις τίποτα» (μετατροπή ρυπογόνων υποπροϊόντων -απόβλητα ελαιουργείων/τυροκομείων- σε προϊόντα με υπεραξία) και στις 11:30 είναι προγραμματισμένη η προβολή της εκπομπής «Άγρια Ελλάδα» (Καϊμακτσαλάν).
Τρίωρο αφιέρωμα από τις 15:00 έως τις 18:00 διοργανώνει το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ: το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας και το ενημερωτικό site της ΕΡΤ ertnews.gr
στο οποίο θα υπάρχουν όλες οι δράσεις της ΕΡΤ για την «Ώρα της γης».  Ενώ στο στούντιο του ραδιοφώνου οι εκπομπές:
«Ασκώ τα δικαιώματά μου», «Γλυκιά Ζωή» και «Προσφέρω»
συζητούν για την κλιματική κρίση, τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων.

 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου η ΕΡΤ3 συνεχίζει… 
  • με τη μετάδοση ξένου ντοκιμαντέρ «Μακριά από την πόλη» στις 10:00
  • «Βότανα καρποί της Γης» (βιοποικιλότητα και κρητική διατροφή) στις 10:30
  • «ΑγροWEEK» (Κέρκυρα / μπλε καβούρι) στις 11:00
  • «Κυριακή στο χωριό ξανά» (ταξίδι στο Νεστόριο Καστοριάς) στις 12:30

 

Μοιράσου το άρθρο!