Ορλιάς: Υδάτινος Παράδεισος στο Ertnews.gr

 

Σε αναζήτηση μίας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, εκατοντάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται τους καταρράκτες και τις βάθρες του εντυπωσιακού ρέματος του Ορλιά στον Όλυμπο. Το ρέμα Ορλιά σχηματίζει πολλούς καταρράκτες και βάθρες και προσφέρει ποικιλία ευκαιριών στους επισκέπτες του, όπως το να κάνουν πεζοπορία, να κολυμπήσουν ή να επισκεφτούν το Δίον.
Το ρέμα του Ορλιά είναι συνδεδεμένο με τον αρχαίο μύθο και ειδικότερα με τον Ορφέα, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της λύρας και του τραγουδιού. Στην αρχαιότητα, ο Ορλιάς ήταν ποτάμι και ονομαζόταν Ελικώνας, στον οποίο κατοικούσαν οι Πιερίδες Μούσες οι οποίες τραγουδούσαν και χόρευαν κοντά στον πατέρα τους, τον Δία.

 

 

Ο Ορφέας, ο οποίος δεν επεδίωκε σχέσεις με γυναίκες, μετά το θάνατο του μεγάλου του έρωτα, της Ευριδίκης, φονεύθηκε βάναυσα από τις Πιερίδες Μούσες ( οι οποίες αισθάνονταν περιφρονημένες από τον νεαρό μουσικό) στον Ελικώνα ποταμό, στο σημείο που αυτός χάνεται στα έγκατα της γης. Ωστόσο, οι Μούσες, ευθύς μετανιωμένες για το έγκλημα που διαπράχθηκε, επιδίωξαν να βραχούν από τα νερά του ποταμού Ελικώνα για να εξαγνιστούν.
Ο ποτάμιος όμως θεός αρνήθηκε να τις βοηθήσει, εξαφανίστηκε κάτω από την επιφάνεια της γης και επανεμφανίστηκε σε άλλο σημείο, στο Δίον, με το όνομα Βαφύρας ή Ορλιάς. Βαφύρας, δηλαδή βαμμένος από το αίμα του Ορφέα ή Ορλιάς, από την κραυγή αγωνίας του μουσικού.
Περισσότερες πληροφορίες για το ρέμα του Ορλιά βρίσκονται στο ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!