ΣυμμΕΡΤέχουμε για καθαρές παραλίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος την Κυριακή 31 Μαΐου, η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, στηρίζει την πρωτοβουλία της ομάδας κολύμβησης «Weswim» καλώντας το κοινό να υιοθετήσει έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Με σύνθημα «Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα», η ομάδα «Weswim» θα κολυμπήσει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό: να παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, αυτή τη φορά μαζεύοντας μετά το κολύμπι τα αποτσίγαρα από την παραλία που θα βρίσκεται ο καθένας.

Η δράση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος, και αποτελεί ένα κάλεσμα ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης του κοινού σχετικά με τις συνέπειες του εθισμού.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) συμμετέχει στη δράση ενημερώνοντας για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων,  την ατομική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη αυτή δράση, θα πρέπει να μαζέψουν αποτσίγαρα από την παραλία στην οποία βρίσκονται και να στείλουν μια φωτογραφία ή βίντεο στη σελίδα Facebook της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ https://www.facebook.com/csrert ή να την αναρτήσουν στα κοινωνικά τους δίκτυα με τα hashtags: #Weswim, #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν τη φωτογραφία ή το βίντεο στο email csr@ert.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ο κ. Παρθένης Πέτρος, υπεύθυνος της ομάδας Weswim μιλάει στην εκπομπή “Επικοινωνία” της ΕΡΤ1 για τη δράση, εδώ
  • ο κ. Χιωτάκης Νίκος, Πρόεδρος του ΕΟΑΝ μιλάει στην εκπομπή “Κάθε Μέρα Ελλάδα ” της ΕΡΤ3 για τη δράση, εδώ
  • ο κ. Σιδέρης Ιωάννης, Δ/νων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ μιλάει για τη δράση στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1, εδώ

 

 

*γράφει η Ζωή Παχούντη, ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!