Το «Διαβάζω για τους άλλους» στην εκπομπή «Προσφέρω»

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το «Διαβάζω για τους άλλους» στην εκπομπή «Προσφέρω» Με την Αθηνά Γιόγιακα
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 15:00 
Η Αργυρώ Σπυριδάκη, πρόεδρος και διευθύντρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Διαβάζω για τους άλλους», είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα, στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα.
Μιλάει για πώς το «Διαβάζω για τους άλλους», που απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν λόγω ασθένειας ή αναπηρίας, υποστηρίζει μέσα από τις δράσεις και το έργο του την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων –τυφλών, ηλικιωμένων και ασθενών– στη γνώση και στη μάθηση.
Περιγράφει τις διαδικασίες για την παραγωγή και διάθεση λογοτεχνικών και πανεπιστημιακών ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρους συμπολίτες μας και για το πώς ο οργανισμός δημιουργεί ακουστικά βιβλία και κρατά συντροφιά διαβάζοντας σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.
Τέλος, αναφέρεται στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το κοινωνικό πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης στη γνώση και τη μάθηση.

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00, για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς
Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.
Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8
Εκπομπή «Προσφέρω»
Δημοσιογραφική επιμέλεια και παρουσίαση: Αθηνά Γιόγιακα
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 15:00
«Διαβάζω για τους άλλους»  Αργυρώ Σπυριδάκη, πρόεδρος και διευθύντρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Διαβάζω για τους άλλους»

Διαδικτυακά η εκπομπή μεταδίδεται απευθείας από το ertecho.gr

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Μοιράσου το άρθρο!