Η ΕΡΤ υποψήφια για βραβείο ΕΚΕ

Η ενημερωτική εκστρατεία της ΕΡΤ «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», προκρίθηκε στις 16 δημιουργικότερες δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2019» (EWWR).

Τα μέλη της ευρωπαικής κριτικής επιτροπής, βασιζόμενα σε κριτήρια όπως η επικοινωνία, η προβολή, η ποιότητα, η πρωτοτυπία του περιεχομένου, αλλά και o αντίκτυπος της δράσης, επέλεξαν την ενημερωτική εκστρατεία της ΕΡΤ ανάμεσα σε 16.500 υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη, που είχαν υποβάλει εθνικοί και περιφερειακοί συντονιστές των δράσεων του ΕWWR.

Η εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εστίασε στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και προσανατολίστηκε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ πρoσκάλεσε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ειδικούς για να μιλήσουν για τη μείωση των αποβλήτων και παρότρυνε το κοινό με πρακτικές συμβουλές να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες, να περιορίσει τη χρήση πλαστικού και να μειώσει το αρνητικό του οικολογικό αποτύπωμα. Επιπλέον, δημιουργήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, ενώ αναρτήθηκαν και άρθρα στον ιστότοπο της ΕΡΤ, αλλά και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

Η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των ευρωπαικών βραβείων EWWR θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Δείτε εδώ τις δράσεις της ΕΡΤ κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων 2019: https://csr.ert.gr/keep/miaprasiniekstrateiaapothnert/

 

 

Μοιράσου το άρθρο!