Μια πράσινη Εκστρατεία Ενημέρωσης από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε στο πανελλαδικό κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους, για την οποία ο Ε.Ο.ΑΝ ήταν ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (www.ewwr.eu).

Με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», η ΕΡΤ συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019 με εκστρατεία ενημέρωσης από τις 16 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Υπευθυνότητας. 

Η φιλοσοφία της ενημερωτικής εκστρατείας εστίασε στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και η ΕΡΤ, μέσω του Κέντρου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (τμήμα ΚΕΕΠ) και της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσανατολίστηκε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας, η ΕΡΤ προσκάλεσε ειδικούς στις ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές της εκπομπές να μιλήσουν για το θέμα και παρότρυνε το κοινό μέσω αυτής της εκστρατείας με πρακτικές συμβουλές να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες, να περιορίσει τη χρήση πλαστικού και ειδικά των πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και να μειώσει το αρνητικό του οικολογικό αποτύπωμα υιοθετώντας έναν πιο ευσυνείδητο τρόπο ζωής.

Προσκαλέστηκαν και μίλησαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά: ο Δ/νων Σύμβουλος του Ε.Ο.ΑΝ. Ιωάννης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ Νίκος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ελένη Δάβαρη, τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

  • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ που ήταν στον αέρα κατά τη διάρκεια του διαστήματος 16-24/11 σε όλα τα κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ενημέρωνε το κοινό για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων” και παρότρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν στη λύση του προβλήματος των οικιακών αποβλήτων.
  • Δημιουργήθηκε ραδιοφωνικό σποτ το οποίο ενημέρωνε για τη δράση το κοινό από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ και έγινε θέμα στο έντυπο free-press περιοδικό της ΕΡΤ “Ραδιοτηλεόραση”.
  • Αναρτήθηκαν ενημερωτικά άρθρα με συμβουλές-προτροπές προς το κοινό στους ιστοτόπους της ΕΡΤ, αλλά και σε όλα τα εταιρικά κοινωνικά δίκτυα γινόταν καθημερινή αναφορά στις επίσημες σελίδες και λογαριασμούς σε Facebook, Twitter και Instagram.

Δείτε το ενημερωτικό άρθρο με το τηλεοπτικό σποτ εδώ. Εικαστικά, αφίσες και φωτογραφικό υλικό από την καμπάνια θα βρείτε εδώ.

Η ενημερωτική εκστρατεία της ΕΡΤ ολοκληρώθηκε με την τηλεοπτική κάλυψη της διήμερης εκδήλωσης του Ε.Ο.ΑΝ που είχε θέμα την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών στην ανακύκλωση και μείωση απορριμάτων, στην οποία παρευρέθηκαν και μίλησαν: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος του Ε.Ο.ΑΝ., Ιωάννης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ., Νίκος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος και η υπεύθυνη Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, Ζωή Παχούντη.

Μοιράσου το άρθρο!