Πανευρωπαϊκή διάκριση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της ΕΡΤ

Με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations» του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «European Week for Waste Reduction» τιμήθηκε η ΕΡΤ, για τη συμμετοχή της με την εθνική καμπάνια «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη μείωση αποβλήτων», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Αμέσως μετά την απονομή, η προϊσταμένη του τμήματος ΚΕΕΠ και υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, Ζωή Παχούντη αναφέρθηκε στην επιβράβευση της προσπάθειας της ΕΡΤ για την ανάδειξη της δημόσιας αξίας της, καθώς και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί αυτή να διαδραματίσει στην ενεργοποίηση των πολιτών σε δράσεις κοινής ωφέλειας, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΡΤ είναι όλων μας και αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους και όλες».

Η εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εστίασε στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και προσανατολίστηκε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας (16-24 Νοεμβρίου 2019), η ΕΡΤ πρoσκάλεσε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ειδικούς για να μιλήσουν για τη μείωση των αποβλήτων και παρότρυνε το κοινό με πρακτικές συμβουλές να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες, να περιορίσει τη χρήση πλαστικού και να μειώσει το αρνητικό του οικολογικό αποτύπωμα. Επιπλέον, δημιουργήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, ενώ αναρτήθηκαν άρθρα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιράσου το άρθρο!