Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για ΕΚΕ δράση της ΕΡΤ

Στην online τελετή απονομής βραβείων EWWR που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2020, η ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της πρωτοβουλίας European Week for Waste Reduction της Ευρωπαικής Ένωσης,
στην κατηγορία “Public Administrations & Organizations“, για τη συμμετοχή της στην “Ευρωπαική Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019” με την εθνική καμπάνια ενημέρωσης που υλοποίησε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και είχε σύνθημα “ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη Μείωση Αποβλήτων”.

Η απονομή των βραβείων έγινε διαδικτυακά. Τα βραβεία, φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, θα σταλούν ταχυδρομικά από τους διοργανωτές.

 

H συμμετοχή της ΕΡΤ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο EWWR Βραβείο. Η ΕΚΕ καμπάνια ενημέρωσης ήταν μια πρωτοβουλία της Ζωής Παχούντη, προϊσταμένης του τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ.

Η εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ εστίασε στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και προσανατολίστηκε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων τους.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ΕΡΤ εδώ και εδώ.

Η κριτική επιτροπή του EWWR απαρτίζεται από περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες που αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φέτος, έξι μέλη συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής και απένειμαν στη συνέχεια τα βραβεία:

  • Kata Tüttö, European Committee of the Regions (CoR);
  • Piotr Barczak, European Environmental Bureau (EEB);
  • Clemens Rosenmayr, Eurochambres;
  • Gosia Luszczek, Foundation for Environmental Education (FEE);
  • Mohammed Chahim, European Parliament (EP);
  • Chiel Berends, European Commission (EC).
Στην διαδικτυακή απονομή των βραβείων μίλησαν επίσης οι:
  • Virginijus Sinkevičius, European Commissioner for Environment, Oceans and Fisheries
  • Françoise Bonnet, Secretary General, Association of Cities and Regions for sustainable Resource
    management (ACR+)

 

Μοιράσου το άρθρο!